RIX23 - (År 2023)

Sveriges 4H:s riksläger är ett årligt återkommande läger för alla medlemmar över 14 år i hela Sveriges 4H. Rikslägret arrangeras av olika länsförbund inom 4H och i år är det Kronobergs 4H som är arrangörer. Oavsett om du är en erfaren lägerräv med många riksläger på nacken, eller aldrig ens hört talas om rikslägret, så vill vi hälsa dig hjärtligt välkommen till oss i Kronobergs djupa skogar i sommar. Rix23 är ett läger för alla och utlovar en härlig vecka fylld med såväl skratt, äventyr, lekar och tävlingar som avslappning, umgänge och mys runt lägerelden.

Du åker på riksläger tillsammans med din länstrupp. En länstrupp består av dig och andra 4H:are som är medlemmar inom samma län. Varje länstrupp har också en eller flera länsledare som organiserar och leder länstruppen. För att få delta på rikslägret måste man vara medlem i 4H. Om du inte är medlem i en 4H-klubb sedan tidigare är det väldigt enkelt att bli det i samband med anmälan.

Under lägret bor du i tält och tävlar tillsammans med din länstrupp för att vinna den s.k. ”lägertoppen”. Lägertoppen består av en mängd olika spännande och utmanande grenar. Exempelvis är det tradition att det anordnas en volleybollturnering och en talangjakt där länen får möjlighet att sätta ihop var sin teaterpjäs att visa upp på scen. Alla länsförbunden poängsätts i varje gren och i slutet av lägret kommer vinnaren av lägertoppen att presenteras.

Det viktigaste med lägret är dock för många inte lägertoppen, utan det som oftast beskrivs som det bästa med lägret är att du får träffa många andra ungdomar i olika åldrar och ha roligt tillsammans. Att hänga i lägrets cafétält, dansa eller sjunga sånger runt lägerelden är minst lika tongivande för lägerupplevelsen som de olika aktiviteterna. Den gemenskap som skapas på ett riksläger är svårslagen och på riksläger skaffar du dig både minnen och vänner för livet. Det är den största anledningen till att rikslägret är den bästa veckan på året!

Sista anmälningsdag för länsledare 28 februari.
Sista anmälningsdag för deltagare 1/7.


Har ni frågor och funderingar, mejla:
rix23@4h.se

  • Datum: 21 Jul 2023 - 28 Jul 2023
  • Plats: Ingelstad gymnasiet
  • Deltagare: Medlemmar i 4H födda 2009 eller tidigare
Anmälningstiden har gått ut.
Det går inte längre att anmäla sig till detta evenemang.

Upptäck andra evenemang