Ridgrupp Steg 1 måndagar kl.17:00-18:30 (År 2024)

Ridgruppen steg 1 är till dig som är nybörjare eller rätt ny på att rida hästar. Du lär dig från grunden hur du rider i skritt och senare även trav, hur du styr hästen och vi tränar på grunderna i cavaletti. Denna grupp är även för dig som redan gått en termin i ridgrupp 1 att fortsätta rida på nybörjarnivå. För att senare bli mer självständig.
Ridning kräver en del mängdträning - det är precis det du får här.

För att gå ridgruppen steg 1 hos oss behöver du ha gått hästskötarkurs steg 1 & 2 hos oss tidigare.
Vi rekommenderar starkt att gå Ridgrupp 1 minst två terminer innan du kliver upp till 2. Prata med ansvarig om du är osäker.

Kursen har 12 tillfällen à 90 minuter, varav ungefär 30 min varje barn rider på en av våra hästar. Det ingår även att göra i ordning hästarna innan ridning samt ta hand om dem efter ridningen. Det kommer att vara ridning på schemat nästan varje tillfälle vi testar även enkelt markarbete vid ett tillfälle i form av longering/tömkörning. Vi går igenom schemat vid första kurstillfället.


Fakturan som du får vid anmälan är en bekräftelse på att ditt barn har fått en plats i kursen.

Kom ihåg att ridkläder, skor och utrustning behöver desinficeras mellan olika gårdar om ditt barn exempelvis även vistas på en annan gård/ett annat stall.


VIKTIGT: betala inte in medlemskapet innan årskiftet 2023-2024. Betala först vid 2024 annars kommer medlemskapet kopplas till föregående år och inte det nya medlemskaps-året.

  • Datum: 05 Feb 2024 - 13 May 2024
  • Tid: 17:00-18:30 måndagar
  • Plats: Vallentuna 4H-gård
  • Deltagare: Medlemmar i Vallentuna 4H från 7 år
  • Arrangör: Vallentuna 4H
Pris: Från 2200 SEK, se pris vid anmälan
Medlemskap krävs, medlemskapsfaktura skapas vid anmälan automatiskt för icke medlemmar.